Choď na obsah Choď na menu
 


Perla v piesku

Perla v piesku

index.jpgBoh má s každým z nás svoje plány. My ľudia ich často nechápeme, ba aj odmietame prijať, no On vie všetko najlepšie, čo je pre nás dobré a čo zlé. Musíme sa len modliť, aby sme počuli Jeho hlas.

Aj takéto myšlienky mi napadali počas čítania tohto fantastického a oslovujúceho príbehu. Naplnil ma radosťou a upevnil vo viere. V poslednej dobe som mala taký pocit, že ma Boh akosi nepočuje, ale po tom, ako sa ku mne dostala táto kniha, sa vo mne niečo pohlo a zistila som, že chcem viac veriť. Chcem prijímať Božie dary a nasledovať Ho.

Je veľmi zaujímavé, ako nám autorka ponúka vyvíjanie vzťahu medzi Salmonom a Rachab, t.j. medzi izraelským vodcom a kanaánskym dievčaťom, ktoré bolo dievča ľahkých mravov. Zaoberala sa prostitúciou, no nie svojou vinou, ani pre potešenie, ale pre otca a rodinu. Zozačiatku sa Rachab bojí Salmona a on ňou opovrhuje a je mu protivná pre svoju minulosť. No časom sa ich pocity menia a začínajú cítiť, že je jednému bez druhého zle. Niečo v ich srdci sa pomaly, ale isto pohýna. A len s vyjasnenou minulosťou môžu byť šťastní. Okrem iného sa mi najmä páčilo, ako vzájomne riešili problémy v ich manželstve aj mimo jeho a neutekali od nich rôznymi inými chodníčkami.

V tejto knihe naozaj nemám čo vytknúť, pretože sa mi všetko veľmi páčilo a doslova som sa nemohla odtrhnúť . Hltala som ju. A takisto musím oceniť, ako autorka ukončila knihu. Myslím, ten zlatučký koniec  s bábätkom. Chvíľkami som sa nemohla ubrániť smiechu. Naozaj odporúčam každému :D

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.